Informatie & Inspiratie sessies

Lezingen of zoals ik het zelf noem: ‘interactieve inspiratie-sessies’ zijn in mijn beleving veel meer dan gewoon maar een info-moment.

 

Lezing of nascholing
De inspiratie sessies zijn vergelijkbaar met een lezing of nascholing toch ervaren de deelnemers het als humorvol, diepgaand, praktische en anders dan anderen.

Jill: Hoewel het onderwerp erg nieuw voor me was heeft Sandra me opnieuw weten te raken met de voorbeelden die ze gaf, opnieuw geen saaie avond maar een waar je met energie en motivatie van thuis komt. De moeite om ruim een uur voor in de auto te zitten.

Elke & Geert: Bedankt voor jouw uiteenzetting, we leerde niet enkel ons zoontje maar ook onszelf beter kennen. Je manier van spreken is pakkend. De humor, ontroering en tips wisselen elkaar af wat maakt dat het geen moment saai kan worden. Bedankt!

Mogelijkheden
Van elke sessie die ik geef is een unieke interactieve presentatie gemaakt. In deze presentatie ga ik telkens samen met het publiek op reis in ‘het land van het onderwerp.

Een interactieve  vorm van informeren afgewisseld met inspiratie en humor waar de deelnemers op verschillende manieren doormiddel van herkenbare  (praktijk)voorbeelden en handvatten  aan het denken 

worden gezet om hen vervolgens naar huis te zien gaan met mogelijkheden waar ze eerder binnen kwamen met vraagtekens.

‘ Education is not the learning of facts, it’s rather the training of the mind to think.’ – Albert Einstein

Onderwerpen
Momenteel zijn er diverse onderwerpen waarover ik spreek zoals:
– Hoogsensitiviteit
– Hoogsensitiviteit @School
– Gevoelige kinderen met een sterke wil hoe voed je ze op?

– Faalangst
– Andere kijk op leer’problemen’
– Beelddenken
– *NIEUW* Gedrag, Grenzen en Emoties

Lezing of vorming?
Al deze sessie kunnen worden gegeven in de vorm van een lezing (2,5 -3u) of als vorming, nascholing of studiedag (4u).

Extra
– Poster: Van elke inspiratie-sessie is een full-color poster gemaakt waar we de gegevens van de organisatie op kunnen zetten. Deze kan gebruikt worden om (potentiële) deelnemers te informeren over de naderende datum.
– Promotie: Via onze website(s) en sociale media maken we (wanneer dit gewenst is vanuit de organisatie) actief reclame voor de sessie(s) die jullie hebben gereserveerd. In vele regio’s in België en Nederland is er vraag naar sessies van ons!
Tips op papier: Elke deelnemer krijgt na de info-sessie een full-color overzicht met de tips op papier mee naar huis. Hierdoor is het inzetten van de handvatten nog makkelijker toe te passen in de thuis/klas situatie.

Praktisch:

Aantal deelnemers
Voor deze sessies is geen minimum of maximum aantal deelnemers.
Wat wel belangrijk is is de ruimte, akoestiek en materialen als het gaat om grotere groepen.

Zaal & materiaal
Bij een aanvraag  voor een inspiratie-sessie krijgt u een overzicht van de benodigde materialen. We vragen onder anderen om een aangename, ruime zaal te voorzien waar de deelnemers kunnen zitten in theateropstelling en een drankje kunnen drinken (al dan niet op eigen kosten) in de pauze.
Wist u dat hoe aangenamer de ervaring is van een info-avond hoe makkelijker het is om het geleerde toe te passen?

Als materialen  vragen we o.a. om een Beamer + Scherm en schrijfbord  klaar te zetten. Bij >30 deelnemers vragen we tevens een geluidsinstallatie incl. draadloze headset microfoon(s).
Uiteraard kunnen wij dit alles in overleg ook zelf voorzien.