Als leerlingen weer gelukkig kunnen zijn….

Afgelopen maandag mocht ik kennis maken met de werking van Arkades vzw in #Herentals.
Een zeer bijzonder school-initiatief voor hoogbegaafde kinderen en kinderen met een leervoorsprong. Nu zie ik veel initiatieven en soms vind ik het moeilijk om daar een mening over te geven.
Het is niet evident om een initiatief als dit op te starten en lang niet alle initiatieven slagen er in om dat wat ze (eigenlijk) voor ogen hebben waar te maken.

Bij aankomst….
Het voelde letterlijk als ‘voet aan de grond zetten’.
Ik bezoek op een (school) jaar heel wat scholen… en met 2 ‘snelle computers’ in huis … weet ik wat voor zoektocht het kan zijn om passend onderwijs voor je kind te vinden. Het warme onthaal, de gezichten van de kinderen en het algemene gevoel voelde letterlijk als een stevige basis met een warme deken om me heen (en even voor de duidelijkheid… ik haal er op geen enkele wijze voordeel uit om dit hier te schrijven).

Onder de indruk
Ik was dan ook erg onder de indruk… wat een gepassioneerde mensen …. wat een verbinding en zachtheid. Want als je even moet wachten zie je heel wat voorbij komen!

Stiekem
Bij aankomst mocht ik ‘stiekem’ even meekijken met de klas van ‘mijn’ beelddenk-kanjer, er werd geoefend voor een schaduw-spel die gebruikt zal worden in de Helloween optocht van a.s. vrijdag! SUPER COOL!

Van πŸ™ naar πŸ˜€
Ik had deze kanjer vaak (in zijn vorige school) bezocht en zag hoe heftig school voor hem was. In de uren dat ik vorig jaar (op de andere school) met hem werkte (en plezier maakte πŸ˜‰ ) zat er een onrustige, sippe jongen naast me die het eerste half uur echt nodig had om terug te acclimatiseren.
Maandag zat er naast mij… een kanjer die 100 uit praten over de klas, de juf, zijn verhuis, zijn tekeningen noem maar op.
Dat is wat het grote verschil een school/leerkracht met een kind als deze kanjer (en eigenlijk alle kanjers doet).
We gingen van πŸ™ op de vorige school niet naar πŸ™‚ maar naar πŸ˜€ op deze school.

Mail van de juf
Nadat ik drie kwartier met ‘mijn’ kanjer had gezeten… had ik een gesprek met de juf en de zorg-juf..
Wat kan ik blij worden van leerkrachten die helemaal mee durven gaan in (bijvoorbeeld) de fantasie-wereld van een kind om zodoende te zorgen dat leren weer leuk kan zijn.
Gisteren ontving ik een mail van de juf. Nadat ik op haar vraag had gedeeld wat in de samenwerking met ‘onze kanjer’ goed had gewerkt had ze direct enkele zaken uitgeprobeerd.
Ze stuurde ook enkele foto’s mee (de laatste 3 in de bijlage) ik heb gevraagd of ik ze mocht delen… en dat mocht!.

De mail van de juf:
___________________
Goede avond

Sandra, bedankt voor de lieve complimenten. Ik vond het echt een fijn gesprek en bedankt voor je steun, openheid en tips.
Vandaag ben ik aan de slag gegaan met de prachtige placemat. De foto’s zitten in de bijlage.
***** heeft echt super flink maar ook goed doorgewerkt!

Ik zag vandaag een tevreden ******, hij heeft zelfs tijdens de speeltijd met de jongens van de klas gespeeld!

Groetjes
Juf Romy

___________________

Als ik dat dan zie, voel en lees dan hou ik hoop… dan voel ik weer hoe graag ik verbinding maak met gelijkgestemde passionisten en gaat mijn vuurtje weer branden. Want eerlijk is eerlijk, soms vind ik dat echt moeilijk, zeker omdat ik ook dingen zie gebeuren die echt heel veel pijn doen in mijn hart.
Maar hΓ© hier doen we het met z’n alle voor!

#dankbaar #kanjers #ArkadesVZW #samenstaanwesterk#delenisvermenigvuldigen

www.SandraKleipas.com