Perfectionisme

Gisteren liep ik mijn tuin uit met mijn #basketsloefkes aan, (de foto vd quote is van gisterochtend) om onze #kleinefilosoof naar school te brengen en aansluitend naar de yoga te gaan… klaar voor een nieuwe dag. Maar zo was mijn dag niet begonnen.

Wekker
Toen de wekker was gegaan voelde ik me niet fijn. Het wringt al een paar dagen, geen idee waar het vandaan komt. Ik ben wat meer gesloten, heb tijd nodig en neem die dan ook.
Hoewel ik me realiseer dat dat voor de mensen om me heen soms lastig kan zijn.

Lichaam
Eenmaal in de badkamer kon ik zien hoe mijn huid veranderd was ik de afgelopen weken. Rood, vol met onrustige irritaties…. pijnlijk ook.
Het voelt niet mooi en ik voel(de) me er naar de buitenwereld wat lastig mee… het ziet er niet mooi uit… en toch aait lief me regelmatig over mijn gezicht. Toch kust hij me, ja ook daar op die hevig rode wang. Het helpt ook al denk ik dat hij niet door heeft hoe fijn het voor me is.

Ik ben
Ik voelde hoe belangrijk het is om juist mezelf weer eens goed te bekijken. Nee, ik ben geen fotomodel, heb ook de wens niet om dat te worden… maar welke vrouw wil er niet ‘mooi’ uit zien? Toen mijn ogen opeens enkel mijn eigen ogen zagen…. daar, in de spiegel van de badkamer… voelde het alsof ik voor het eerst echt mezelf zag. Voor het eerst op deze manier…. mijn persoonlijke groei werd daardoor voelbaar en zichtbaar.

Maskers
Al vele jaren werk ik aan mijn maskers… aan de laagjes die ik voornamelijk in mijn kindertijd heb opgebouwd om er tussen te passen (zoals 99,9% van de mensen). Om te zijn zoals verwacht, of zoals ik vooral dacht dat anderen dat van mij verwachten.

Langzaam
Langzaam gaan die laagjes er af… het ene dikker dan het ander. En zo ontstond dat echte contact met mezelf. Ik voelde mijn ademhaling… mijn zachtheid. Mijn ware ik… ik voel dat ik op het juiste spoor zit… en nu ik dit schrijf voel ik dat nog altijd.

Goed genoeg
Ik voel me goed genoeg… Voldaan.. perfect is nergens voor nodig…. en zo ging ik de dag in… met het plan dit gevoel vast te houden?

Wat heb jij nodig?
Voel wat jij nodig hebt, zeker in het weekend van Pasen waarop ‘wederopstanding en hernieuwing’ het thema is, maak contact met jezelf, leg je handen eens op je hart en/of je buik. Adem… adem… adem….

Dag mooi mens! Je bent goed…. helemaal goed zoals jij bent.

Mooie dag allemaal!

#hetlevenvanSandra #ikbengoedgenoeg #ikben

www.SandraKleipas.com