Kan dat wel?

Ze vroeg: ‘Kun je eigenlijk wel mensen in je praktijk blijven zien als je zelf niet lekker in je vel zit’?

Goede vraag
Het was een goede vraag, onverwacht wel, sinds ik ‘m via mijn prive-berichten op instagram ontving… maar ik begreep zeker dat zij zich dat af vroeg.

Van mij/van jou
Uiteraard was ik daar zelf ook mee-bezig geweest. Hoewel mijn agenda (bewust) niet zo heel druk was heb ik steeds, elke keer opnieuw gekeken, op de dagen dat ik echt niet lekker in mijn vel zat, of ik kon werken en zo ja, wat wel klopte voor die dag en wat niet.

Bewust
Ik ben me er heel bewust van dat dit een grote luxe is (hoewel ik eigenlijk vind dat dit hoort bij het leven en normaal zou ‘moeten’ zijn). -> maar daar gaan we het misschien een andere keer over hebben.

100%
Als ik werk, is mijn doel om met mijn aandacht 100% bij mijn client te zijn. Dat merken ze, zeker de gevoelige mensen waarmee ik werk.
Het is iets dat sommige mensen best spannend vinden. Hoe vaak heeft iemand echt 100% aandacht, enkel en alleen voor jou?!

Wel/niet
Ik had me dus bewust, elke dag de tijd gegund om te voelen welke afspraken er konden doorgaan en welke niet.
En tot dan toe was ik erg blij dat elke afspraak gewoon in mijn agenda kon laten staan.

Bevestiging
Hoewel het wellicht niet nodig was, kreeg ik ook nog eens bevestiging. Het viel me op dat de mensen die ik de afgelopen dagen ontving (online en in de praktijk), allemaal duidelijk uitspraken dat de afspraak waardevol was. Ze zeggen dat wel vaker maar het kwam gewoon dieper binnen en dat deed extra deugd. (zie ook hier, ik ben ook ‘maar’ een mens!)

Van mij/van jou
Mijn werk heeft me geleerd dat ik dat van mij heel goed bij mezelf kan houden, wanneer men bij mij komt zal men van mijn kant geen ‘last’ hebben van dat waar ik mee zit.

Zelf
Ook zal ik zelf niet bezig zijn met wat er speelt op het moment dat ik met hen in gesprek ben. Zoals gezegd sta ik dan gedurende die 60-90 minuten volledig ‘aan’ voor die begeleiding. Dat waar ik mee bezig ben parkeer ik.

Van hen
Daarnaast kan ik dat wat van hen is ook prima bij hen laten. Wanneer ik dat zou gaan ‘dragen’, kun je je afvragen of ze zelf leren ‘zwemmen’ en dat is, in mijn beleving, nu net de bedoeling. Zelf leren hoe je om kunt gaan met jezelf… het is niet de bedoeling dat je mij daar voor nodig hebt/blijft hebben.

Werk vs prive
Ik zeg bewust ‘in mijn werk’ want daar waar ik dat in mijn werk heel goed kan is dat prive soms wel anders. Niet raar, daar spelen heel andere zaken mee (houden van personen, eigen processen etc) en dat maakt het soms juist extra moeilijk.

Terug
Terug naar de vraag ‘kan ik mijn werk wel doen op dit moment’? Ik kan echt volmondig ‘ja’ antwoorden.

Groei
Mijn groei is verbonden aan mijn werk. Als je met mensen werkt en niet groeit (mentaal, fysiek en emotioneel) dan is er (in mijn beleving) iets mis.

Afspraken
Ik merk dat de afspraken in de praktijk ook extra diep gaan de afgelopen dagen dus ook daar is het een mooi cadeau om te zien dat het klopt.

Mezelf
Als coach ben ik me heel bewust van mezelf…
Nu ik al zo veel jaar met gevoelige mensen werk, nog veel meer!
Wat ben ik blij dat ik dat op deze manier in de wereld mag zetten en steeds opnieuw weer een laagje van mezelf ontdek.

Wat ben ik blij met vragen als deze, ze zetten me nog eens extra aan het denken en leren me nog meer over mezelf! Zalig!