Waarom vertellen ze (je) dit niet?

-> Was je handen (liefst extra goed en vaak)
-> Geef elkaar geen hand, kus, knuffel etc…
-> Hou 2 meter afstand van elkaar
-> ….

Allemaal … of eigenlijk hoooopen tips om het coronavirus op afstand te houden…

Maar…
Waar zijn de tips die in mijn beleving nog veel belangrijker zijn en echt helpen voor onze binnenkant?

Immuunsysteem
Natuurlijk wil je het corinavirus niet op of in je lijf…. maar… helpt het dan voldoende om bovenstaande tips toe te passen of is er nog iets belangrijkers?

Als
Wat als je nou zo veel mogelijk zorgdraagt voor je immuunsysteem? Dat is immers het systeem dat je nodig hebt om, als het dan toch op/in je komt voor je ‘moet’ gaan ‘vechten’… is het niet handiger om juist daar goed voor te zorgen?

Wist je dat:
– 70% van je weerstand zich bevind in de darmen? Wil jij je immuunsysteem zo optimaal mogelijk houden, zorg dan voor goede darmflora dmv o.a gezonde voeding!

– stress je immuunsysteem ook ‘aantast’?
De stress rond het virus (zeker met de ‘massahysterie die er nu toch wat lijkt te heersen) helpt dat vooral tegen in plaats van mee (jaaaha… dat wist je niet he?!)

– Voldoende slaap ook echt een heel belangrijk is voor je immuunsysteem? Je immuunsysteem is namelijk al nachts op z’n actiefst. Als jij rustig slaapt doet het z’n ‘beveiligingsrondje’

– aanraking zoals knuffels geven je immuunsysteem juist helpt? (best lastig met die tips van de overheid 😂)…
Aanraking zorgt o.a. voor stress verlaging en een gevoel van veiligheid wat dan juist weer goed is voor je immuunsysteem

Zorg
Zoek het gerust allemaal eens op!
Wees dus niet bang nu de hygiënische handgel nergens meer te koop is (stress is niet goed voor je)…. maar zorg (eigenijk altijd) gewoon goed voor jezelf en weet dat dat nog veel belangrijker is dan steeds maar je handen wassen.

Succes met goed voor jezelf zorgen!