Uitleggen?

Met alles dat gaande is… en het nieuws dat wij volgen…. zouden we soms misschien bijna vergeten om een duidelijke uitleg te geven aan onze kinderen.

Minimaliseren
We zouden het idee kunnen hebben dat het goed is om het verhaal van het coronavirus te minimaliseren… de vraag is … is dat handig.

Eerlijk
In mijn beleving is het goed om eerlijk te zijn. We hoeven dit alles zeker niet spannender te maken maar ook niet af te vlakken. Laten we vooral eerlijk zijn tegen onze kinderen en de tijd nemen om hun vragen te beantwoorden.

Sommige
Voor sommige kinderen (zeker gevoelige en visuele kinderen) kan dit echt heel veel zijn. Geef je kind tijd om zijn emoties te uiten. Er is niets mis mee om schrik, boosheid of welke emotie dan ook te hebben.
Leer dan je kind dat jullie hier samen doorheen komen.

Tekenen
En als laatste wil ik je vooral zeggen… zorg ook goed voor jezelf. Je hoeft niet alle antwoorden te weten en als iets moeilijker uit te leggen is… teken het dan, samen met je kind. Zo kunnen jullie samen duidelijkheid proberen scheppen.

Kans
Laten we deze kans grijpen…. dit soort situaties verbroedert … kijk wat we samen kunnen doen en vooral… weet dat je het niet kunt veranderen …neem het zoals het komt en hou je geloof dat ook dit een periode kan zijn waarin we heel wat leren!