Gidsen in plaats van opvoeden

Hij keek me aan en zei: ‘maar…. jij kunt in mijn hoofd kijken’. Enkele seconden lang stond zijn mond open en waren zijn ogen zo groot als schoteltjes.

30 minuten eerder
Er komt een knappe gast van een jaar of 10 binnen wandelen samen met zijn mama.
Op mijn vraag:’ En wat brengt jullie hier?’ Komt het antwoord dat mama zijn hoofd niet begrijpt en dat ik dat mag gaan uitleggen! Het idee van een doortastende kanjer met karakter is geboren! 😀

Werk aan de winkel
Samen gaan we aan de slag met stiften en papier. Mama kijkt toe.

We ontdekken:
– dat mama anders denkt
– de manier van mama goed werkt voor haar maar niet (altijd) voor hem
– hij meer kan dan dat hij dacht
– en dat beelden en zijn ogen de baas zijn boven horen en zijn oren

Mama
Hij kijkt naar links, zijn mama heeft tranen in haar ogen.
Samen bedenken ze een plan om elkaar nog beter te begrijpen. Het mooie van deze mama is dat ze niet gaat oplossen maar vraagt, later zal ze aangeven dat ze dat nooit deed maar goed bij mij had gekeken hoe ik dat deed. Dat snelle leren heeft hij in elk geval van mama mee gekregen.
Zijn antwoord: Vanaf nu wil ik graag samen met de (zoals hij ze noemt) Sandra-mannetjes. <De #innerpeople poppetjes die me steeds helpen bij het geven van uitleg.> praten.

Hand
Hand in hand stappen ze na een uur naar buiten. Meer was er niet nodig. Een vervolg afspraak maken we niet, als het al nodig is, weten ze me te vinden.

Gids
Als ik de deur achter ze sluit voel ik de intense blijdschap. Wat is het mooi om de tolk, de gids te mogen zijn. Niets geen nieuwe dingen nodig… gewoon vertalen, de weg wijzen … en daardoor elkaar beter en beter begrijpen! Wat hou ik van mijn vak!

#dankbaar #hetlevenvanSandra #kanjer

www.SandraKleipas.com