Welkom in je buik(huis) –

Zowel voor kinderen als voor volwassenen is de buik hun basis.
Je buik heeft zo veel te vertellen…

Buikpijn
Kijk maar naar kinderen die steeds aangeven dat ze buikpijn hebben. Ze hebben nog niet helemaal door dat hun buik ook een soort alarmsysteem is. Het geeft aan of je buik ’pijn’ hebt omdat het spannend is of dat je misschien wel verliefd bent… of wat dacht je van een vulkaanbuik als je boos bent?

Volwassenen
Ook bij volwassenen is dat zo… je buik vertelt je van alles. Hoe beter je ‘buiks’ kunt spreken… 🙈 hoe beter je jezelf begrijpt en weet wat je nodig hebt.

Overprikkeling
Door (vaker) contact te maken met je buik. Zul je merken dat je eerder dingen aanvoelt. Bijvoorbeeld overprikkeling, behoeftes, verlangens maar ook je eigen grens.

Buikhuis
Door je buik steeds meer te gaan bewonen zul je merken hoe ze je kan helpen om tot rust te komen. Samen met je ademhaling en je aandacht naar binnen (zie daarvoor het filmpje van gisteren 3/7/2018).

Van binnen naar buiten
Zeker als je voor je gevoel (te) snel geraakt lijkt te worden door iets buiten je en dat je binnenkant van slag brengt, kun je, door contact te maken met je buik, rust vinden. Leer jezelf steeds meer van binnen naar buiten te leven. In plaats van andersom, je buikt helpt je daar heel graag bij!

Kind
Wil je dit je kind meegeven? Als ouders dit zelf steeds meer toepassen en hun kinderen er in meenemen zul je merken dat ook je kinderen er enorm veel aan hebben.

Kleurplaat
Alleen al een eerste ontmoeting als een blanco vel waar ze hun eigen buik in mogen inrichten zoals ze zelf willen (alles kan en mag) is zo waardevol. Zo hebben ze altijd een thuis! Altijd een plek om naar toe te gaan.
Zelfs als volwassene kan dit fijn zijn.

Welkom in je buikhuis!