Voelen ….. (incl. ‘Blijf bij jezelf’ Oefening)

Vaak vertellen mensen om mij heen (werk en prive) dat ze het maar lastig vinden dat voelen en gevoelig zijn…

Voelen
Zeker als ze weten dat ik iets met ‘voelen’ doe. (Het klinkt raar als ik het zo terug lees 😂, maar je begrijpt wat ik bedoel)…

Rottig
Ik kan je zeggen dat ik dat herken. Er zijn jaren voorbij gegaan dat ik er alles voor over had om mijn (hoog)gevoeligheid kwijt te raken. Het rottige vond ik vooral het aanvoelen van alles en iedereen dat buiten mij was en waar ik dan vervolgens (voor mijn gevoel) mee opgescheept zat.

Geholpen
Nu deel ik graag iets met je dat voor mij goed werkt en me heeft geholpen hier nóg beter mee om te gaan.

Anders
Juist omdat ik ben gaan ervaren dat het anders kan…. en ik daardoor mijn gevoeligheid zo ben gaan waarderen dat ik het zeker niet meer kwijt zou willen.

Genoeg
Goed, genoeg gepraat, nu de uitleg.

Voelen
– 😲 Begin (weer) met ademen…. neem je tijd… op een rustige plaats…. en adem!

– 😑 Verleg, eenmaal je ademhaling rustig(er) is geworden, nu je aandacht naar IN je lichaam, luister, voel, hoor kijk…. doe dat op jou manier.

< blijf ademen >

– 💡Daar in je lichaam…. is vast een plek (of meerdere plaatsen) die aandacht vragen. Misschien doet het pijn, of gaat je aandacht er naartoe….

< Je mag het aandacht geven…. adem er maar naartoe… (je zult merken dat dat werkt). >

– ❣️ wat ik je vooral wil vragen is…. vraag eens aan je lichaam wat het nodig heeft. Wat wil je lichaam? Waar vraagt het om? Wat heeft het nodig.

– 👜 Reis
Ga met dat antwoord op reis. Probeer het eens uit, ook al is het iets dat je niet echt had verwacht.

Aandacht
Alleen al door aandacht te geven aan je binnenkant (kan in het begin best moeilijk zijn, geef daarom niet op)… zul je merken dat je je aandacht ook op andere momenten makkelijker bij jezelf kunt houden. Daarnaast zul je merken hoe fijn het is om je binnenkant de aandacht te geven die het nodig heeft!

Ja! Jij kunt dit! Iedereen kunt dit!
Yes you Can!