Als je kind (regelmatig) ontploft ?!

Als je kind voor de zoveelste keer explodeert thuis (of in de winkel, bij opa en oma, etc.) plaats. Hoe reageer je dan zonder zelf te exploderen?

Niet
Vaak lijkt het alsof het (misschien) over niets gaat, vaak vraag je je af… waarom toch?!
Maar vraag je je ook af, wat er naast dat ene kleine ding, dat jij zag, waarvan jij denkt dat je kind explodeerde, nog in zijn ‘emmer’ is beland waardoor het allemaal te veel werd?

Opmerking
Misschien ziet je kind op tegen het huiswerk, kreeg hij een vervelende opmerking en loopt hij daar al heel de dag mee rond en/of was de dag helemaal anders als het in haar hoofd er uit zou gaan zien?! Het waren allemaal druppeltjes, en dat ene kleine ding… was misschien het bekende druppeltje dat de emmer deed overlopen.

Wij
Juist daarom, juist om al die kleine redenen en vooral door het gevoel dat jij als ouder veilig voelt… kunnen ze ‘eindelijk’ alle remmen los gooien (ondanks dat jij dat wellicht aanvoelt als ‘oh waarom toch, wat doe ik toch fout’). Even alles er uit laten van dat wat ze wellicht al heel de dag in zich hebben gehouden.

Jij
Weet dat 90% van de dingen waar je met je gevoelige kind met een sterke wil tegenaan loopt nog beter ’te handelen’ zijn’ als jij weet hoe je daar mee om ‘moet’ (kunt) gaan.

Bijvoorbeeld
Bijvoorbeeld, als jouw kind een explosie heeft, weet dan dat dat het zenuwstelsel is dat in ‘gevecht of vlucht’ modes gaat. Elke nieuwe prikkel (praten, boos worden op je kind, straf geven etc etc) zal er voor zorgen dat het zenuwstelsel meer tijd nodig heeft om tot rust te komen.

Gemiddeld
Gemiddeld heeft ons zenuwstelsel minstens 20 minuten nodig om tot rust te komen.
En stiekem weet je dat wel, als er rust komt, zie je dat namelijk aan de houding van je kind, aan zijn ogen, zijn lichaam en misschien wel aan het feit dat hij/zij contact zoekt.

Zalig
Het is zalig om te zien dat in mijn praktijk, eenmaal ouders zich van dit soort dingen bewust zijn, zich ook bewust worden van de enorme impact van hun houding.

Mis jij nog een handleiding?
Vaak is 1 oudergesprek (zonder je kind) al voldoende
Meer info: www.SandraKLeipas.com/afspraak

Hoe dan ook… succes! Jij hebt de sleutel(s) in handen!